Dagens experiment-middag

Jag tänkte att jag skulle experimentera fram en billig middag. Det blev vegetariska pannbiffar (falafel-liknande). Pris: 10:-

1 burk blandade bönor (kikärter, bönor etc)
1 liten lök
1 liten riven morot
1 liten paprika
1 ägg
ströbröd
Kryddor efter behag. Jag hade salt, peppar, cayennepeppar, spiskummin & curry.

Skölj av och mosa bönorna med en gaffel. Hacka lök och paprika. Riv ner moroten. Blanda samman allt med ägg och lite ströbröd. Krydda.

Stek i lite olja tills dom har fått stekyta på båda sidor och är tillagade helt genom.

Serveras med lite kokt ris. Något som jag tror blir gott till är en hemlagad tomat-salsa med färska tomater, lök, hackad fefferoni, salt, peppersauce och eventuellt någon chilikrydda.

Efterssom jag ska börja studera och leva på minimum pengamässigt så tyckte jag det var dags att börja lära sig laga till extrem billig mat. Jag tyckte denna rätten fungerade aldeles utmärkt, och jag blev mätt. Det blir rätt mycket på denna satsen, så det räcker till 2 eller kanske 3 personer. Är man ensam kan man ju laga till 2 dagar på denna satsen. Extremt prisvärt.

Liten uppdatering

Oj, jag har ju inte skrivit här på länge. Ibland är det skönt med en paus. Jag har kommit in på folkhögskolan. Det ska bli skönt att börja om med något helt nytt. Jag kommer fortfarande att kunna ägna mig åt musiken, fast i en lite mer begränsad form. Fast det kan vara skönt att pausa lite från det med. Kanske jag får en chans att samla på mig lite mer inspiration, istället för att lägga all min energi på det.

Idag förberedde jag inför midsommar med att lägga in sill. Jag hittade ingen färsk sillfilé så det fick bli Abba's inläggnings-sill. Men den ska nog funka bra. Där är aningen mer likstelhet i dom fiskarna än i färsk sill, men det är gott med lite tuggmotstånd. Mmmm, vad gott med lite rigor mortis...smaka på den! ;-P

Så, hur mår jag? Jo det ska jag säga. Jag mår bara fint. Det är klart, jag känner mig lite ensam, men jag känner inte längre ett behov av just Linda. Jag tror att jag börjar komma över henne. Såklart har jag fortfarande känslor för henne, men jag vet att jag klarar mig utan henne. Jag vet att det blir bäst så. Jag vet inte om jag nämt det tidigare i bloggen, men i mina långa promenader har jag gått och vägt fördelarna mot nackdelarna, och fördelarna väger faktiskt tyngre.

Nu är klockan mycket, och jag måste sova.

Over and out....

Utbildning

Jag har funderat en hel del på utbildning. Jag har inte gått fullständigt gymnasie. Min utbildning är inget att hänga i granen. Jag har alltid trott att det var kört för min del. Att jag aldrig skulle kunna få behörighet till högskola. Tydligen har jag fel. Jag har pratat med min syster en hel del om detta. Det började med att hon rekomenderade en skrivarkurs på distans, som jag nu har sökt till. Men det är en eller 2 terminer, jag vill faktiskt ha en lite bredare utbildning än så. Då kom vi på att prata om högskoleförberedande kurs på folkhögskola. Jag visste inte ens att jag hade en chans att läsa på folkhögskola för att få upp mina betyg.
Jag var väldigt skoltrött i gymnasietiden, och det blev aldrig något avslutat. Men nu känner jag att jag faktiskt vill göra något menungsfullt av mitt liv. Jag vill lära mig. Tyvärr kan jag inte söka in till folkhögskolan förräns till höstterminen 2009, men ok då har jag ett år på mig att gå skrivarkursen på distans. Om jag kommer in, men det hoppas jag verkligen. Det känns som en handlingsplan börjar ta form, och jag känner mig för första gången på många år motiverad. Och med rådgivning av alla mina goda vänner som har studerat så kan jag nog komma fram till en bra inriktning. Det är aldrig för sent har jag fått höra flera gånger på sista tiden. Jag hoppas det stämmer.

Nu kallar sängen på mig. Over and out

hits