Pekingsoppa

Jaha, jag fortsätter väl att rapportera om god mat. Denna gången har jag gjort en pekingsoppa. Jag har alltid tyckt att pekingoppan är kanongod på kinaresturangen, och man kan göra den minst lika god själv:

Kycklingbuljong
Vatten
Kinesisk Soja
Vitpeppar
Ev. lite salt
Vitvinsvinäger
Redning av vatten och potatismjöl.
Detta är basen för soppan. Du använder den mängd som du tycker är lämpligt. 2-3 tärningar buljong till 2 liter vatten brukar vara bra. Ett par skvättar vinäger, du kan ju smaka av. Likadant med vitpepparn, där kan du själv bestämma hur starkt det ska vara.

Innehåll:
Kyckling
Strimlade bambuskott
Skivade vattenkastanjer
Detta räcker egentligen, men man kan ju utveckla det lite och ha bl.a:
Champinjoner
Purjolök
Paprika
Etc....

Man använder mycket lite fett i denna rätt. endast det som finns i kycklingen/buljongen.

hits