Grattis, pappa. Jag saknar dig.

Idag skulle min pappa fyllt 60 år. Men han blev aldrig mer än 54. han dog några månader innan han skulle fylla 55. Det känns fortfarande som om det vore igår då jag såg honom sista gången. Jag och Linda hade varit hemma hos honom och hämtat lite grejjer som var våra. Han var sjuk i diabetes, men allt var som vanligt och jag kunde inte alls tänka mig att han skulle gå bort bara kort efteråt. Man kommer aldrig över det. Man kan lära sig att leva med det och acceptera att ens förälder har gått bort, men aldrig komma över det. Men det är bara bra att jag inte glömmer honom.
Men det är inte tid för tråkigheter nu. Han fyller ju 60! Nu ska jag fira med glädje. Ska iväg o se om jag hittar nån tårtbit och sen ska jag tända ett ljus för honom.

Grattis, farsan!


Psyklåten

Jag var ute och morgonsurfade lite nu när jag vaknade. Så stötte jag på en länk  som jag var tvungen att kolla på. Fan det skulle jag aldrig ha gjort. Jäklar vad beroendeframkallande den är. Jag kan inte sluta lyssna på den...Aaaarrgghhh...jag blir galen...

Magen som stannade

Jag hade så ont i magen i går kväll att jag åkte in på akuten. Väl där så fick jag snacka med tjejjen i luckan. Men vi blev avbrutna av en tant som kom in o höll sig för bröstet och sa att hon hade hjärtflimmer. Hon kunde knappt andas och såg ut att ha väldigt ont. Givetvis fick hon gå före. Jag har tänkt lite på henne sen jag kom hem och hoppas det gick bra för henne. Men när det väl var över så fick jag prata med tjejen i luckan igen, och hon trodde jag hade förstoppning. Jag har ju faktiskt inte gått särskillt mycket på toaletten. Så hon tipsade mig om att gå till apoteket och köpa antingen laxeringsmedel eller lavemang.

Gasen har börjat röra på sig. Det går riktigt sakta, men det rör i alla fall på sig. Det är lite jobbigt för om några timmar så måste jag vara pigg och alert för en sak jag ska göra. Och det går inte att ställa in.
Nåja, jag har inte allt för ont. Jag har ätit litegrann. Började med havregrynsgröt igår, och det var det enda jag åt. Vågade inte äta mer. Sen har jag druckit mängder med vatten. Somnade hyffsat skönt igår vid 22-tiden eller nåt. Vaknade för en timme sen för att gå på dass.
Ska ha ett glas vatten till sen ska jag sova de sista timmarna. Hoppas detta går över snart.

Gas gas gas

Det har kört fast ordentligt i magen. Jag har haft en rejäl luftbubbla bra länge nu. Känns som om inget kommer förbi. Visserligen fick jag göra lite bissniss på dass nyss, men jäklar det gick trögt.
Jaja...lite framsteg i alla fall. Får hoppas det släpper tills ikväll.

Det får väl gå...

Ujj. Jag har inte fått en blund på hela natten. Jag har under dagen ätit gräddglas och jordgubbar med grädde. Jag tåler inte mejeriprodukter egentligen och det märks nu. Känns som det sitter en boll av gas på vänster sida nere vid tarmarna, och det rör inte på sig. Jag har försökt massera men det släpper inte. Ujjj...jobbigt. Sen blir det inte bättre av att det är så varmt. Visst man ska inte klaga på värmen när den väl är här, men under natten kan det bli för mycket.

Sommrig Potatis-sallad...mmmm.....

Nu i grilltider så är det alltid skoj med nya recept. Jag fick ett recept på en riktigt god potatis-sallad av en vegetariansk kompis.

1 st  rödlök
2-3 st klyftor vitlök
Ett gäng nypotatis
1 burk kokta kikärter
2 st Lime
olivolja
havssalt

Börja med att koka potatisarna. Hacka rödlök och vitlöken. blanda det med lite olivolja och låt stå en stund.
Dela potatisen i halvor. blanda med löken. Skölj ur kikärterna och blanda i dem. Pressa limen över potatissalladen. Salta potatisen med en nypa salt efter smak. Häll på olivolja efter smak. Låt stå i kylskåp en stund. Servera och njut.

Detta passar kanon till grillat kött/kyckling/fisk, eller bara som den är.

hits