Semester Idag

Idag åker jag iväg på semester. Ska bli skönt. Skönt att få slippa jobbstressen ett tag. Jag och Linda åker till småland och bor hos hennes föräldrar ett litet tag.

Hur går det med vikten? Jotack, det går bra. Vågen stod på 108kg denna veckan, 2 kg mindre än förra, så nångot rätt måste jag göra :-D
Hoppas bara att det fortsätter i rätt riktning.

Nåja, nu ska vi åka.

Jag ska gå ner i vikt!

Japp, jag ska ner i vikt. Det är därför jag skriver här just nu. Jag tyckte det kunde vara kul och intressant att arkivera mina framgångar och motgångar. Kanske kan det så småningom vara till hjälp för andra.

Jag heter Anders och är en 28-årig grabb. Jag är född och uppväxt i Malmö . Sedan 6 år tillbaks lever jag ihop med en underbar tjej - Linda - som är ett år yngre än mig. Hon kommer från småland, men flyttade ner till mig 2001.
Sedan 1996, ungefär, så har jag gått upp 30 kilo, från ca80 till 110kg som vågen visade idag när jag stod på den.
Jag har länge velat gå ner i vikt, och blivit inspirerad av andra som lyckats. Men det har aldrig blivit nåt av det. Jag har inte riktigt vetat var jag ska starta någonstans. Vad ska man tänka på när det gäller maten? Vilket är nyttigt och onyttigt?

På midsommarafton så pratade jag med en vän till mig som lyckades gå ner 20kg på ett år. Han har, precis som mig, ett stillasittande jobb framför en dator. Det är väldigt lätt att bli storväxt om man bara sitter stilla hela tiden. Han berättade hur han hade burit sig åt. Han hade helt enkelt ätit mindre. Hälften av vad man är van vid, sa han.
Okej. Hälften? Det kan ju inte bara vara så enkelt? Nej, det är ju givetvis väldigt individuellt.
Ett annat tips var att vara medveten om varenda grej man stoppar i sig. Det kan hjälpa att hålla koll på vad man äter, så kan man gå tillbaks senare och titta på det och veta var man ska göra förändringar.

Det som fått mig att verkligen vilja ändra på min livsstil är mycket. Bl.a så är jag trött på att bara gå omkring i en dimma. Yrsel är vardagsmat för mig. Jag har svårt att koncentrera mig. Jag har humörsvängninar (jag vet att jag egentligen är en glad och trevlig prick, men nuförtiden blir jag lätt vresig och jag gillar verkligen inte det). Jag blir lätt trött och dåsig.
Jag vill kunna springa igen. Jag minns hur det var när man var yngre, och kunde röra sig på ett normalt sätt. Det var underbart att kunna springa i parken när man var på picknick med vännerna. Nuförtiden blir det mest att man sitter och tittar på medans de andra sparkar boll eller kastar frisbee.
Framför allt så vill jag inte längre att folk tror att jag är lat, för att jag inte kan vara med och "leka" eller hjälpa till att bära m.m.

Jaha...nu tog skrivandet stopp. Vet inte vad jag ska säga mer just nu. Jag avslutar med vad jag har ätit idag:

10:00 Frukost: 2 skivor kavring m leverpastej, halv liter vatten.
13:00 Mellanmål: En halv honungsmelon
16:00 Middag: 2st Laxfiléer, 5 nypotatisar och en klick gräddfil med dill och citron i. Halv liter vatten. En tallrik sallad (tomat, gurka, salladsblad, paprika)
20:00 Kvällsmål: Planerar att äta lite frukt eller grönsaker.Eventuellt en riskaka med keso. Halv liter vatten.

Många av er som läser kanske skulle säga att jag borde äta oftare, fler mellanmål och dricka mer vatten. Jag vet om det... Jag får laborera lite i början och se vad som passar mig helt enkelt. Jag kommer att få lite tips och coaching av en tjejkompis som jobbar som livsstils-konsult. Det känns bra.

Tack o hej...

hits