God mat igen

Dags för lite skoj mat igen. Bulgur är fett underskattat. Man kan göra massvis med det! Här följer en grej jag gjorde till lunch idag:
Koka upp lite vatten med salt. Ta av plattan och häll på hel bulgur. låt stå och svälla en stund.
Hacka lite tomat, rödlök & vitlök. Blanda med bulguren. Salta lite, peppra med limepeppar och häll över lite olivolja.
Det kan nog bli gott med en bit lax till, eller kanske kycklingfilé men jag åt det som det var, utan nånting till.
Det blev en perfekt lunch.

Lite spooky, men kul.

I fredags fick jag en idé om att ringa min syster och höra om vi skulle ses på lördagen och äta lite tilsammans.  Vi bestämde oss för att ses på lördag kl 20 och vi skulle äta tacos. jag tog med Linda, och syrrans kille kom också dit.
Syrran hade grävt fram massa foton från när vi var små, så vi satt och kollade på dem. Där fanns också en massa bilder på farsan, farmor och farfar. Vi pratade en del gamla minnen om dem o så. Så hittade vi en låda med gamla begravnings-papper o så. Inte så vidare kul, men där i låg farfars döds-runa från tidningen. Jag tittade på den och frågade syrran vilken datum det var i lördags, och kunde då konstatera att det var farfars födelsedag. 16/9 1906 var han född, så det var hans 100-årsdag. Då blev det lite spooky. Vi tyckte det var aningen för bra för att vara ett sammanträffande. Jag ser det som om farfar från andra sidan har lett oss till att hitta hans födelsedatum så att vi kunde fira hans 100-årsdag. Lustigt att jag fick impulsen att träffa syrran dan innan oxå, just precis då.
Nåja, vi skålade för farfar och sa grattis till honom. Hoppas han uppskattade det ;)

hits